A qui li importa?

Portem un any parlant del mateix; de la independència de Catalunya, del seu dret a decidir, de la persecució a la seva llengua i cultura, però tot continua igual. És fàcil creure i veure que a les forces polítiques del Congrés dels Diputats els hi és totalment igual aquest tema, però fent un anàlisi profund, a qui li pot importar la independència de la terra catalana?

Aquesta setmana hem descobert gràcies al CEO (Centre d’Estudis d’Opinió) que un 42,9% dels enquestats votaria ‘sí’ a la independència, quasi bé el doble de la gent que votaria ‘no’ (23,3%), però, és un resultat real parlant de sentiment o és producte de la situació econòmica de les famílies? Val a dir que darrere la pregunta: vostè votaria a favor que Catalunya esdevingués un estat independent dins la Unió Europea? Hi havia una altra que poc s’ha tractat als mitjans però que manté una importància molt malament tractada. Vota a favor per causes econòmiques o per sentiment? La resposta majoritària va ser per causes econòmiques.

Votar per cartera no és el mateix que votar per bandera. Per la mateixa raó que la dreta puja cada vegada que l’economia cau, ara, l’independentisme, a més del maltractament des de Madrid, està creixent pel discurs polític de “la independència solucionarà tots els problemes econòmics”. No em posiciono en contra del discurs ni tampoc de l’autodeterminació, només recordo l’espai que ocupa aquest tema a la societat. A cas a una persona que està ofegada per la hipoteca es posarà a pensar amb la independència? O una persona malalta, que necessita de tractament que no facilita la Seguretat Social, pensarà amb això? Sabeu que és el que interessa? L’estat del benestar, l’educació, la sanitat. Aquests resultats, votats pensant amb la butxaca, no mereixen ser aplaudits pels independentistes, al contrari, són fruit de la crisi. Però ja ho diuen, tu parla de diners i tothom et farà cas.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow