La democràcia es combat votant

Després d’escoltar durant tota una setmana discursos avorrits i conservadors per aguantar les enquestes o remuntar-les, l’actualitat d’aquests últims set dies ha girat al voltant de la ‘spanish revolution’, la manifestació dels ‘indignats’ per un sistema democràtic que titllen d’injust i que recomanen no seguir i no votar.

Sota el lema ‘Democràcia real ja’, els indignats s’uneixen en un crit de guerra que va en contra de la crisi i de la democràcia podrida, corrupte i absurda que envolta aquest país. Podrida pels discursos basats  amb l’atac-defensa sense nova proposta per a la gent. Corrupte per la seva pròpia paraula. Absurda perquè els corruptes guanyen, i amb majoria a llocs com el País Valencià.

Com podem combatre la democràcia? Amb les seves armes. Molts dels acampats i indignats del sistema són els mateixos que no voten i s’exalten perquè un partit arriba al poder i no els hi agrada. “No voteu!” van dient, “el sistema està podrit” van repetint. Esteu segurs de com va el sistema democràtic? No votar és la solució? Si tu no votes el company que hi ha al teu costat decidirà qui governarà. Quina lògica té demanar que et quedis a casa si vols canviar el mapa polític? El personatge que tant critiques perquè dilluns apareix amb un vestit “nou”, dimarts amb un cotxe “nou” i dimecres amb un Rolex “nou” continuarà allà si no votes contra ell. Si estàs en contra, vota en contra, ell ja té els seus votants i només tu pots fer que en deixi de tenir. No és el mateix tenir 10.000 persones a casa indignades o acampades que 10.000 vots que fan més fort un partit polític que el pot tombar.

La ‘spanish revolution’ no necessita 50.000 firmes per mostrar el descontent. No necessita acampats que es queixen d’un sistema que no participen. Si tant de poder té el teu enemic mou fitxes, no et quedis acampat, mobilitza els indignats per la corrupció i guanya votant la millor opció per fer una democràcia neta. Si no, demà hi haurà un nou govern, un govern que tu no has votat ni a favor ni en contra i que t’ha deixat acampat totalment sol perquè haurà tornat a guanyar.

Podríem començar a parlar de la desafecció del sistema democràtic que deixa amb molt poca representació els partits petits. També podríem debatre el per què sempre acaben guanyant els mateixos, i la resposta seria molt simple, perquè tenen més vots. Tu els que vols és “botar” el polític que no t’agrada, doncs vota en contra, vota el partit que el pot tombar i canviar el Parlament. Aixeca’t de la acampada, organitza’t i mobilitza’t per guanyar votant el que no faràs assentat.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow