Amb violència no hi ha legitimitat

1401237529199

Més enllà de la crisi política que tots coneixem, de la qual en som testimonis amb els resultats electorals -caiguda del bipartidisme i creixement de forces noves o sobiranistes-, cal tenir en compte també la crisi social que reprodueix el seu malestar a partir de la violència.

El cas de Can Vies, del barri de Sants de Barcelona, n’és un exemple. No et pots erigir com el representant del barri cremant contenidors i trencant aparadors. Menys encara si pretens denunciar l’actitud del cos dels Mossos d’Esquadra quan la teva resposta és la confrontació.

Què va fer créixer el moviment 15M a Plaça Catalunya? La resistència pacífica al desallotjament. La visualització d’un bàndol que actuava amb la força contra un altre que no. Això, a ulls externs, no només crea simpatia sinó que, a més, t’erigeix com a vencedor moral. El que està passant a Sants és que tant uns com altres exerceixen la violència, i quan aquesta apareix ja no hi ha cap causa que es justifiqui.

Si els qui defensen amb trencadisses Can Vies creu que recolliran el suport dels ciutadans de Barcelona, van equivocats. La cacerolada d’ahir dels veïns es va produir abans dels incidents, veurem com reaccionen avui. La violència et treu tota la legitimitat.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow