Apoyaré 2.0

2

Durant el Nadal desaparec del mapa, no per fer una escapadeta a un país tropical i deixar enrere el fred –si es pot considerar així- de Barcelona, sinó per poder aportar el meu gra de sorra a intermitents activitats solidàries que he trobat pel carrer i ser a prop d’aquelles persones que veus menys al llarg de l’any. No, l’objectiu d’aquesta devoció no és que Déu em miri amb altres ulls i reconsideri la seva tendència a no fer-me caure mai la grossa de Nadal, és una tendresa innata a les dates que m’acompanyen.

Aquest cop he estat desconnectat de la realitat digital, fins i tot de la política. Qualsevol diria que cada dia és 28 de desembre. Saben aquell que diu que van quinze homes a redactar una llei sobre l’avortament? Hi ha moments on s’agrairia ser ignorant, no estar al cas dels despropòsits del govern central i de la seva oposició, qui es fa dir socialista i d’esquerres quan amb prou feines sap entendre què és i què pretén el poble català amb dues manifestacions reclamant la independència. S’han llegit l’acord que varen arribar el comitè de coordinació política del PSOE i el PSC? La primera pàgina va destinada a tirar tot de despropòsits als partits governants. En la següent, quan es reafirma en el que es va pactar a Granada –reforma constitucional- dicta la frase lapidària “impulsar el desarrollo del Estatuto de Cataluña y abordar los conflictos de relación”. L’Estatut, la norma institucional bàsica dels catalans que ni tan sols va sobreviure al govern de Zapatero ni el seu apoyaré. És difícil poder imaginar que ara, l’Estat espanyol –aquell que és presidit pel govern dels 4 milions de firmes contra l’Estatut- i les seves 17 autonomies acceptaran un canvi d’statu quo per ajustar-se a les demandes d’una –demandes llegides incorrectament-.

M’agradaria creure-ho, però aquests que ens diuen que això funcionarà fins i tot han sondejat la possibilitat de fundar un nou partit socialista a Catalunya –atado y bien atado-. Arribaran als dos terços necessaris al Congrés espanyol per canviar la Carta Magna? Comptaran amb el suport d’UPyD i PP per donar a Catalunya un tracte singular? Disculpi senyor Rubalcaba, però això que està fent vostè amb Pere Navarro és un apoyaré versió 2.0.

 

Publicat a www.revistamirall.com

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow