[Breu apunt] El Banc Central català, més a prop i imprescindible

Imprescindible. Ahir 8tv va explicar que el govern està preparant un Banc Central català, una estructura que estaria llesta al voltant del 15 de juliol i preparada per entrar en funcionament després del 27S en cas de victòria independentista.

L’agència tributària i el Banc Central català són vitals perquè un nou Estat pugui garantir les pensions i altres prestacions, supervisar l’activitat bancària, implementar una política monetària pròpia (o del Banc Central europeu) i mantenir l’estabilitat financera.

Aquest banc no pot rebre instruccions del govern ni d’organitzacions sobre les funcions i objectius que ha de tenir, és una institució independent amb un Estatut propi que ha d’impedir qualsevol intrusió política.

Segons els informes del Consell Assessor per la Transició Nacional, en paral·lel a la construcció d’aquesta institució hi hauria l’Autoritat Catalana d’Inversions i Mercats (ACIM), qui seria l’encarregada de “la regulació i supervisió de les inversions en el mercat financer”.

Si l’agost del 2014 Junqueras i ERC es van veure sorpresos per la no evolució de les estructures d’Estat imprescindibles per al post 9N, aquest cop sembla que el president Mas està complint a poc a poc i amb solvència. Segurament perquè sap que aquest 27S és el 9N que no vam poder tenir i que una victòria sobiranista ha de venir acompanyada d’unes estructures institucionals.

apunt de la pàgina de Facebook JoanSole.cat

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow