Catalunya, el motor d’Espanya

Carme Chacón torna a Catalunya per encapçalar la campanya del PSC per a les properes eleccions del 20 de novembre i ho fa amb un discurs ple de saviesa, doncs, no només ens ha fet saber que a Espanya hi ha una minoria molt sorollosa anticatalanista, mateix discurs que amb els independentistes a Catalunya, sinó que, a més, discuteix el joc de pactes de Convergència per arribar al poder sense en recordar-se que el seu partit va fer el mateix a Euskadi (PPV-PSV) i a Catalunya (PSC-ERC-ICV).

La candidata socialista s’ha presentat com la defensora d’aquest país quan estava al govern espanyol, recordava moments com “em deien catalana com si d’un insult fos” i  especificava que gràcies a la pressió que exercia ara tenim més poder econòmic. Doncs ens podria explicar per què el grup català del PSOE al Congrés espanyol va votar en contra de donar a la Generalitat els 1.400 milions d’euros del Fons de Competitivitat que reclamàvem per aquest exercici?

No només ha vingut amb un discurs preparat per estancar el Partit Popular com els “anticatalans sorollosos” i els convergents com els del “doble joc”, cosa que sabem tots. Sinó que també s’ha proposat que interioritzem que Catalunya és el motor que necessita Espanya per sortir de la crisi. I jo dic, senyora Chacón, 22.000 milions d’euros cada any no ajuden a sortir-ne? Perquè si el que vostè vol és més implicació amb el gran espoli que sofrim, el que demana no és que ajudem a Espanya a sortir de la crisi, vol que ens lliguem més fort la corda que portem al coll.

Ara per ara, els catalans no tenim en ment treballar per ser el motor d’Espanya, sinó per ser el motor d’una major autodeterminació i autogestió pròpia que ens faci sortir del forat on estem. No parli de motors i implicacions i, molt menys, faci discursos que ho demanin perquè cada dia hi ha 60 milions d’euros que viatgen a la capital per no ser retornats. Agraïm que s’interessi per saber si volem ser el motor d’Espanya, però veient com està la cosa, no gràcies.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow