Contra el toreig i la qüestió nacional

Aquesta setmana es posarà fi a la persecució assassina que cada tan de temps podien veure tots aquells que compraven entrades a la Monumental de Barcelona. Així és, les curses de braus s’han acabat a Catalunya i, sentint-ho molt per tots aquells que ho pensen, no s’ha fet per connotacions nacionals de l’inacabable conflicte catalano-espanyol, s’ha fet per posar fi al patiment d’un animal que començava la tarda corrent contra una capa vermella i l’acabava amb una espasa clavada al coll.

‘Intereconomía’, igual que molts altres mitjans i partits polítics, s’ha afanyat a anunciar, a tort i a dret, que tot això ve arran d’un antiespanyolisme nodrit a Catalunya que pretén trencar amb Espanya. Intenten vendre la prohibició del toreig com el primer pas per acabar amb la cultura espanyola, explicació que ronda la ignorància i el poc interès d’exercir periodisme.

Les associacions antitaurines són les mateixes que lluiten contra els corre-bous, miren pel respecte dels animals i no per les banderes que envolten l’espectacle. Veure José Tomás portant una barretina i una bandera catalana al cos quan comença la seva “faena” és una imatge totalment còmica i absurda si el que vol és mostrar-se com un català que li agraden els toros ja que el problema no és aquest.

Des de fora s’ha entès d’una manera totalment incorrecte l’objectiu de la sentència. No és contra Espanya, és contra el maltracte animal. Exercir el toreig comporta la mort d’un animal i, per tant, s’ha de prohibir igual que totes les activitats que el generen. Hi ha temes al país més enllà del conflicte identitari, encara que costi de creure, i un d’aquest és el respecte als animals.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow