Cronologia d’un globus sonda

1408007836430

Falta menys d’un mes per a la Diada, i encara en queden tres per celebrar la consulta. Ara que semblava que el rol d’en Duran i Lleida havia desaparegut, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, agafa el testimoni de l’exsecretari general de CiU i provoca el globus sonda de la setmana.

Per als qui no ho saben, un globus sonda és, en poques paraules, dir alguna declaració que saps que ocuparà pàgines als mitjans i tindrà la seva reacció ciutadana. En el cas del procés, les declaracions solen ser, sempre, per dubtar d’aquest i fer entrar la por al cos. Per entendre-ho millor, aquí hi ha la cronologia del globus d’aquesta setmana.

La cronologia del globus sonda:

(Comença a treballar-se)
Dilluns 11 d’agost: Joana Ortega a la cadena SER
“Treballem perquè el 9N estigui tot preparat”

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol a Catalunya Ràdio, es mostra contrari a treure les urnes al carrer el 9-N en cas que el Tribunal Constitucional s’hi hagi pronunciat en contra

(Es deixa anar)
Dimarts 12 d’agost: Ortega a Catalunya Ràdio
“Si l’Estat impedeix fer la consulta en la data prevista, hi haurà un altre 9-N”

[Reaccions]

· Alfred Bosch: “fer el referèndum més tard del 9-N seria un engany al poble català”. “Ja en tenim un, per què volem un altre 9 de novembre?”

· Joan Tardà: “Sento la consellera Ortega a El món a RAC1 i penso que aquest govern ha decidit suïcidar-se”

· David Fernàndez: “rebutgem qualsevol imposició de l’Estat per vetar la consulta, el referèndum és “irrenunciable”. “Ajornar la consulta se situaria fora de l’acord al qual van arribar els partits proconsulta i en contra del mandat popular”.

· Josep Rull: “La consulta continuarà viva encara que el Tribunal Constitucional la impugni”. “Les urnes seran legítimes perquè el poble de Catalunya voldrà que siguin legítimes, i es guanyarà aquesta legitimitat”

· Artur Mas: “Només hi ha un pla: votar, però ho hem de fer bé”.

(Explota i desapareix fins a nou avís)
Dimecres 13 d’agost: La vicepresidenta a TV3
“La Generalitat treballa per votar el 9 de novembre”.

Neix, creix i desapareix en la mateixa velocitat que s’ha creat. L’únic càrrec que es mereix la màxima credibilitat en aquest aspecte és el del president de la Generalitat. Mentre no digui i actuï en la direcció contrària a l’actual, es mereix la suficient confiança com per a no posar-nos nerviosos amb certes declaracions.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow