Discurs de comiat de Pedro J Ramírez

Pedro J. Ramírez ja no és el director de El Mundo. Poques setmanes abans de complir 25 anys dirigint el diari, el periodista és acomiadat per la direcció de Unidad Editorial i ho fa amb molts capítols polèmics a la seva esquena.

Avui mateix, s’ha acomiadat de la redacció del diari amb un discurs on, a més de fer un repàs dels moments més destacats de la trajectòria del diari i de la seva personal, repassa tots aquells moments que l’han fet ser, en molts casos, el protagonista de la informació -errònia o no- que marcava l’agenda política del país.

Per veure el vídeo PREM AQUÍ

Breu comentari

Pedro J Ramírez és El Mundo, o El Mundo és Pedro J? L’ombra que deixa el periodista de Logronyo en el món del periodisme espanyol és molt allargada, capaç d’erigir-se com a descobridor de trames fosques i conspiracions o d’obsessionar-se amb l’autoria d’ETA de l’atemptat de l’11-M. El seu diari és el mateix que va publicar un esborrany policial sense autor on “destapava” els comptes a Suïssa -inexistents- d’Artur Mas. I també fou qui descobrí la trama dels GAL o informà del Cas Bárcenas. Capaç del periodisme d’investigació més atrevit o més surrealista, la realitat és que el diari El Mundo avui en dia és el diari que més està batallant en el món digital i qui més subscriptors té en tota Espanya i part d’Europa en aquest context. Sosté que el futur passa per tenir el 50% dels ingressos en el món digital, hi coincideixo.

Pedro J tornarà, i sap que ara mateix per ser visible s’ha d’estar al món digital. Ara bé, el prestigi en el periodisme continua en format paper. Com i quan tornarà? No trigarem gaire a saber-ho. Però no descartaria l’aparició d’un setmanari o publicació mensual de caràcter investigatiu. Al cap i a la fi, Pedro J és la suma de titulars i portades.

 

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow