El País, El Mundo i l’ABC tancaran el 2013 amb pèrdues

El País

El primer semestre de Prisa va tancar amb pèrdues de 171,79 milions d’euros, el triple que va registrar en el mateix període de l’any passat. Aquestes dades, però, no només inclouen les pèrdues generades per ràdio i premsa sinó que, a més, inclou la despesa que suposen les indemnitzacions per la reestructuració de personal. En xifres, De gener a juny el diari El País va perdre 600.000€, mentre que Prisa Radio a Espanya 5,58 milions d’euros. Les retallades per fer viable el negoci no tenen el seu efecte a causa de les indemnitzacions.

ABC

Les vendes per publicitat del Grup Vocento han caigut fins a un 24,5%, mentre que les del diari ABC ho han fet un 8,6%. El diari ha perdut 4,5 milions aquest primer semestre, una dada del tot contrària a les de les seves capçaleres regionals que han obtingut 13,4 milions de guanys. Fins a 8,2 milions d’euros ha perdut el Grup Vocento el primer semestre, i no seria estrany veure’l acabar l’any amb més pèrdues.

El Mundo

Unidad Editorial, el grup de comunicació del diari El Mundo, tancava el primer semestre amb l’ingrés de 88,3 milions d’euros. Un xifra molt bona, però que suposava un 16% menys que l’any anterior (17,6 milions d’euros menys). Acabarà l’any en números vermells malgrat els ajustos de 32 milions d’euros en personal i l’ampliació de 400 milions d’euros.

 

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow