El Papa Francesc, de dimoni a ‘person of the year’ a la TIME

El Papa Francesc I és la ‘persona de l’any’ per a la revista TIME. Un títol, el de ‘person of the year’, que la capçalera atorga al protagonista de l’any que s’acaba.

El titular d’aquest post: ‘El Papa Francesc, de dimoni a ‘person of the year’ a la TIME‘, rau en la polèmica que va suscitar, el mes de juliol passat, una portada de la mateixa capçalera on la lletra M, situada just darrere del pontífex, donava la sensació visual de la col·locació de dues banyes que demonitzaven la figura de Francesc.

TIME, juliol 2013
TIME, juliol 2013

Per als amants de les teories de la conspiració, aquesta era una intenció molt clara de la revista de voler fer veure als lectors que aquest nou Papa ocultava un costat fosc. Idea que la mateixa direcció de TIME va desacreditar al·legant una simple casualitat. El logo tant pot anar davant com darrere de la fotografia del protagonista. Veiem uns exemples.

Darrere

darrere

Davant

obama-person-of-the-year

 

Si es volen trobar dimonis a la revista, només cal que tirin d’hemeroteca. Any 1938, Adolf Hitler ‘Person of the year’.

hitler-time-man-of-the-year

 

L’elecció de Francesc I com el personatge de l’any, segons el meu parer, tenia una clara avantatge en vista dels deu finalistes que va presentar la revista fa poques setmanes. Com dirien en argot futbolístic, era el favorit per guanyar, i ha respòs amb solvència. Els canvis que planteja a l’església, amb una activitat de portes en fora, a més d’un discurs no violent cap a col·lectius que anteriorment eren estigmatitzats, com l’homosexual, permetien intuir cap a on aniria l’elecció

TOP 10 FINAL

Bashar Assad, President of Syria
Jeff Bezos, Amazon Founder
Ted Cruz, Texas Senator
Miley Cyrus, Singer
Pope Francis, Leader of the Catholic Church
Barack Obama, President of the United States
Hassan Rouhani, President of Iran
Kathleen Sebelius, Secretary of Health and Human Services
Edward Snowden, N.S.A. Leaker
Edith Windsor, Gay rights activist

En aquesta llista no hi és Nelson Mandela, qui, per cert, no ha estat mai l’home de l’any en solitari però sí en un col·lectiu que la revista va anomenar ‘the peacemakers’ -qui treballen per la pau- l’any 1993. En ella hi apareixia Yasser Arafat Yitzhak Rabin -premis Nobel de la Pau 1994, palestí i israelià, respectivament que buscaven la pau dels territoris-, F.W. De Klerk i Nelson Mandela -premis Nobel de la Pau 1993, van establir les bases per posar fi a l’apartheid-.

1101940103_400

Per la TIME, Mandela és l’home del moment.

Captura de pantalla 2013-12-11 a las 16.28.07

Portada d'aquesta setmana en commemoració de la seva mort
Portada d’aquesta setmana en commemoració de la seva mort

Tornant al present, Francesc I no és el primer Papa a convertir-se en ‘persona de l’any’. El primer fou Joan XXIII, l’any 1964. El segon, molt més recent, Joan Pau II, el 1994.

papas

Aquest any, el 2013, ha tingut un protagonista per a la TIME. El Papa que alguns diuen que és el de l’esperança. Com també ho deien d’Obama.

BbNLZe_IAAIFnDX.jpg-large

 

 

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow