El problema de l’independentisme és l’independentista

44 minuts de programa de El Convidat van ser motiu suficient perquè els ‘independentistes de debò’ treiessin al cantant Gerard Quintana del grup de catalans i propulsors de l’independentisme. Les raons per fer-ho eren molt interessants, la dona i els fills parlaven castellà, ell a casa no és en Gerard sinó que és el “Yerard” i el seu pare va formar part de la policia coneguda com ‘els grisos’.

Mare de Déu! Què hem fet!? Hem considerat català a una persona que no és de la ceba! Ens hem atrevit a prendre’l com a independentista quan resulta que no porta barretina, practica l’art de fer castells ni balla les sardanes!

Jordi Pujol va dir fa uns mesos que els independentistes d’avui no es deien ni Bufarrul, Calafell ni Bertranpetit, sinó que exhibien cognoms com Martínez, Vázques i Jiménez. Això, segons deia, es devia ni més ni menys a l’evolució i expansió del catalanisme, un catalanisme que, com es pot comprovar, no es tanca en banda i s’expandeix; acull gent de fora i li explica què és i suposa Catalunya per a nosaltres.

El que va remugar ahir a la nit twitter, on només li faltava el hastag ‘#YerardTraïdor’, va fer sortir el mal més gran que té l’independentista, la ceba. Aquell aliment ple de capes que s’amaga de la realitat i només considera independentista aquell que parla català, pensa català i absolutament tot ho fa pensant en Catalunya.

L’independentista de demà i el d’avui és precisament el que va exhibir ahir a la nit Gerard Quintana. Existeixen andalusos que després de 40 anys vivint a la nostra terra ara, quan senten els segadors, aixequen el puny i tanquen els ulls. El seu sentiment no pot ser el mateix perquè parla en castellà? Si el que es pretén és fer una Catalunya per a només catalans anem per mal camí. Catalunya ha de ser un país obert al món, que integri a tothom que vingui a treballar i viure. Si els que es fan dir independentistes només valoraran als que tinguin unes característiques concretes, el que busquen és una raça perfecte, a la que a Alemanya es coneixia com Ària.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow