El senyor Francesc

El senyor Francesc és una persona que té per costum mirar la televisió hora si, hora també. La seva mirada de la realitat es regeix amb el contingut que visiona durant les seves llargues hores de sofà que, per sort, no ocupa només mirant Intereconomía perquè creuria que Franco ha ressuscitat.

Aquesta setmana, concretament el dia que els estudiants es van manifestar, va veure una cosa que el va sobtar: “com és que els mateixos que celebren els títols del Barça estan trencant coses a les universitats?” A què es referia l’amic Francesc? Doncs al favor que fan alguns que embruten una causa i canvien el titular del “què” amb el del “qui”.

L’augment de les taxes universitàries en un 15% no consta dins del cap d’en Francesc. Igual que sap que els seguidors del Barça quan guanyen trenquen els aparadors de les botigues de la Rambla i els indignats són “perroflautes” que el que han de fer és treballar, ara veu com qui trenca una porta – l’estudiant – s’imposa a la queixa del 15% d’increment.

Assegut a un sofà del seu pis del vell mig de l’Eixample, el senyor Francesc creu fermament que el que han de fer els estudiants és estudiar i no queixar-se. Apoltronat a la cadira i sense mirar per la finestra, sap que els indignats el que han de fer és treballar i deixar-se d’hòsties. Acomodat amb la seva pipa en mà continuarà creient que aquests que es queixen només fan destrosses i fumen porros.

Pobre senyor Francesc, si sabés que darrere del “qui” hi ha una democràcia imperfecta i un increment de les taxes que condiciona l’accés de milers de joves als cicles d’educació, potser s’ho miraria d’una altra manera. Si intentés veure més enllà del seu sofà i dels quatre que embruten la causa, potser entendria que “l’estudiant que ha d’estudiar” es queixa precisament d’això, que si pugen molt les taxes no podrà estudiar. Continuï assegut i apoltronat amb la persiana ben abaixada, potser quan la pugi es trobarà amb que el seu nét haurà de pagar el doble que ara si vol estudiar.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow