El top10 de la premsa digital catalana

Fins a 52 capaçeleres digitals catalanes registra l’Oficina de Justificación de la Difusión, auditoria que estudia les dades del periodisme, tant en format paper com en digital.

A punt de tancar l’any perquè les capçaleres passin comptes, aquest mes de novembre el top 10 de la premsa digital catalana queda de la següent manera:

Captura de pantalla 2013-12-16 a las 09.56.18


Fent una anàlisi de la premsa sobiranista catalana, les dades quedarien:

Gràfic / Font: Naciodigital.cat
Gràfic / Font: Naciodigital.cat

El lideratge del diari Ara és inqüestionable, i la manca d’interès en el format digital del diari amb més història al darrere, El Punt Avui, també. Aquesta gràfica, que mostra el nombre d’usuaris únics que visiten les capçaleres la podríem dividir en dues lligues. La de la premsa tradicional -en format paper- que té una plataforma digital: El Punt Avui Ara. I la de format únicament digital: NacioDigital VilawebEl Singular Digital Directe.cat també els agruparíem en la segona competició, però encara no gaudeixen del nombre de visites suficients com per plantar cara -per ara-.

Xevi Xirgo, director de El Punt Avui, explica en el llibre ‘Entrevistes amb el Quart Poder’ que el seu diari no té una clara intenció digital. De fet, deixa entreveure que no és casualitat el cas que li donen a la plataforma d’internet. Un testimoni radicalment diferent del de Carles Capdevila, director de l’Ara, qui fa una gran aposta per aquest format i per aprofitar totes les oportunitats multimèdia que ofereix.

 

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow