Els indignats, també van dopats?

És curiosa la manera  de com els mitjans de comunicació, sobretot d’un sector, tenen el costum de tractar segons quines notícies.

Sense ànim de voler fer apologia de la manipulació periodística, i de no voler entrar en aquest debat on la majoria d’arguments  solen estar centrats amb els mateixos que diuen que tots els polítics “són iguals” o que la política “no interessa a ningú”. M’ha encuriosit veure com el moviment ‘indignat’ ha estat seguit per segons quins mitjans i, a més, amb quin ànim i amb quina intenció s’ha fet.

Cal dir que molts d’ells l’han respectat, l’han seguit amb l’objectiu d’informar, finalitat inqüestionable dels periodistes. Però d’altres han volgut fer d’aquest moviment una raó política, terrorista i plena de demagògia que crea un missatge i una opinió que molts interioritzen i donen per certa.

Tenint com a referent la campanya de desprestigi que aquest any ha patit el Barça, els indignats estan tastant, i poc a poc en major quantitat, el que podríem anomenar la “mala llet” de la “central lechera”. Fa uns mesos, quan el moviment començava, podíem veure com  els enviats especials d’Intereconomía a Barcelona  entrevistaven a un ciutadà “qualsevol” que vestia amb un polo Ralph Lauren i una suadora lligada al coll que passejava pels voltants de l’acampada. La majoria de les declaracions sobrepassaven l’absurditat; des del “huele a porro” al “se están drogando” i “huele mal”. No mentirem, feia mala olor en segons quins moments, però aquestes declaracions, i fins i tot també hagués estat possible sense elles, van servir per donar peu als primers anàlisis de la “central” els quals no només titllaven el moviment “d’ocupa” i de “perroflauta” sinó que, a més, era un grup organitzat per ETA que volia atemptar contra l’Estat.

Ara, amb el moviment reactivant-se a Madrid, tornen les “especulacions” i amb elles les mentides que busquen crear una idea concreta dels indignats. De la mateixa manera que molta gent creu, i amb total seguretat, que el Barça guanya la Lliga pel “Villarato”, guanya la Champions per UNICEF i van dopats, ara, la idea que els indignats són una mena de grup que intenta atemptar contra l’Estat i la democràcia va guanyant força. Per una part és normal, la força del carrer fa por als poderosos i per l’altre… Només els hi fa falta sentir que estan dopats.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow