Els pitjors moments del President?

La situació és seriosa, o com diríem a casa: “a punt de petar”. Els diners del rescat no arribaran a la Generalitat, i la intervenció del govern espanyol es pot començar a palpar. Sanitat i Ensenyament tornen a perillar, però a diferència de com ho feien ençà fa un any ara hi hem d’afegir que les retallades no han sorgit efecte malgrat començar el curs escolar amb 3.000 professors menys i centres sanitaris a mig funcionament. La situació al Govern comença a ser angoixant.

El Govern ja sap que no hi haurà pacte fiscal, l’equip de Rajoy respondrà amb un “no hi ha diners” i “no es poden fer distincions”, fet que pot precipitar els esdeveniments i ajudar a entendre certs punts de la carta del Rei. Fonts properes a Convergència avisen que aquest mateix cap de setmana el President es pot veure obligat per pressions del partit i de membres del Govern a anunciar les eleccions anticipades després del fracàs del pacte, sempre i quan Artur Mas no aconsegueixi mantenir la seva posició i pugui allargar “com a màxim” fins novembre.

Les eleccions anticipades no només servirien per establir una nova estratègia de partit amb una nova llista composta per membres compromesos amb un projecte nacional, el que fa pensar que hi ha membres del govern que no estan gaire per la labor de declarar un Estat català, sinó també per frenar un rescat espanyol que intervindria la Generalitat. La convocatòria d’eleccions serviria a Convergència per construir un programa per declarar un estat propi i frenar la intervenció del govern central que no podria actuar.

Convergència Democràtica vol trencar amb Unió i contactar amb Esquerra Republicana. La raó és ben evident, un projecte d’Estat català no té el beneplàcit d’Unió i el joc dels carnets hauria de començar a funcionar. “Vila d’Abadal, vols construir un Estat? Trenca amb Unió i vine a CDC”. Només Esquerra podria omplir el “buit” que deixaria Unió al Parlament i seria l’aliat “més seriós” dels que hi ha d’independentistes.

És un moment complicat per al President, quan convoqui eleccions anticipades ho haurà de fer incloent-t’hi l’Estat propi. Si no ho fa la situació de Convergència “es pot complicar molt”, i tot això amb dubtes dins del partit i del govern envers la seva figura.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow