Entre Madrid i Barcelona s’obliden del que ve de cara

Les dades ens ajuden a entendre que està passant al PSC: de les 33 persones que formen l’Executiva del partit a Girona, 18 n’han deixat de formar part. Més del 50% dels membres, inclòs Joaquim Nadal que ocupava el càrrec de president. Sí, és cert que no sorprèn la marxa de Nadal, però sí el raonament que han exposat els qui s’acomiaden:

  • “no ens reconeixem en la forma de presa de decisions”
  • “no es respecten les decisions que hem aprovat col·lectivament”

Aquestes paraules de Pia Bosch, a més d’un ens fa fer memòria del programa electoral a favor del dret a decidir -punt que es va trencar amb la votació al Parlament i amb prèvia aprovació de la direcció del partit- i el membre d’Avancem, Fabián Mohedano que fou expulsat del partit per haver assistit a un acte d’ERC. Ahir escrivia en un dels meus Breus apunts que la direcció del PSC i del PSOE ha despertat tard i malament a l’hora de plantejar una reforma territorial. Tard perquè molts catalans no semblen disposats a renunciar a una consulta sobiranista. Malament perquè la tutela del moment la continua aplegant qui no reclama res. Però hi cal afegir aquest perfil autoritari de la direcció que lidera Pere Navarro.

Els crítics del PSC es queixen que el partit segueix una direcció oposada a la de la gent. Un fet traumàtic si es considera que el partit dels socialistes hauria de ser qui aplega i reconeix millor el tarannà de la societat. La direcció, per la seva part, sembla perduda amb un ull a Madrid i un altre a Barcelona sense veure què ve de cara.

Joaquim Nadal
Joaquim Nadal

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow