I si “l’alternativa sensata” és ICV-EUiA?

Entre la ruptura de CiU i el centralisme del Partit Popular nosaltres optem per la via del mig, la que no trenca ni divideix, la “sensata”. Així presenta Pere Navarro el seu partit, i ho fa amb un programa electoral que inclou el “dret a decidir” que va dir “no compartir” Rubalcaba 24 hores més tard. Els socialistes aposten per eliminar l’euro per recepta, per un pacte nacional contra la pobresa, per pujar els pressupostos en educació i reduir un 50% les quotes de la Seguretat Social. I com ho faran? Quan li van preguntar a RAC1 al secretari d’Organització dels socialistes,Daniel Fernández, responia que no es podia continuar amb les polítiques de retallades de Mas. Pregunten el “com” i et responen que van sopar peix.

Amb el lema “dret a decidir sí, drets socials també” els verds s’erigeixen com “l’alternativa més sensata” per qui aposta perquè Catalunya voti en referèndum si ha d’esdevenir, o no, un nou Estat dins la Unió Europea i per unes polítiques socials contra les retallades. El rol dels eco-socialistes com a líders de l’oposició contra les polítiques econòmiques de Mas no ha estat casualitat.

Mentre el PSC proposa un programa on el dret a decidir resta a l’espera de confirmació de Madrid, els altres ja l’inclouen. Quan els socialistes proposen retirar l’euro per recepta, els d’Iniciativa ja incorporaven al programa de l’any 2010 una llei contra la privatització dels centres sanitaris i les retallades. Retallades que mesos abans havia fet el govern socialista de Zapatero a Madrid. Si fa no fa, no és casualitat que un 47,4% dels electors dels socialistes de Catalunya votarien com a segona opció a Iniciativa, potser són “l’alternativa més sensata”.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow