Independentisme unit, l’Ítaca del segle XXI

Oriol Junqueras, després que López Tena planteges una coalició de cara a les generals si Alfred Bosch acabava sent el candidat republicà a les eleccions generals, proposa, de manera correcta i amb el millor objectiu a l’horitzó, que Solidaritat Catalana s’uneixi a Esquerra Republicana per entrar en bloc i sumar, com a força independentista catalana, el màxim de diputats possibles al Congrés a les eleccions del 20N.

El que en teoria hauria de ser una bona notícia per aquells que tenen una lluita en comú i anhelen un mateix objectiu, possiblement acabarà sent una frase, una proposta de matrimoni que la núvia finalment rebutjarà. Us en recordeu de ‘Núvia a la fuga’? Doncs el mateix, qualsevol excusa serà vàlida per acabar sortint per petaneres i marxar corrents d’una possible relació productiva i estable entre aquests dos partits que representen l’estelada al Parlament.

Després de la patacada a les eleccions municipals d’Unitat per Barcelona, on va quedar palès que un partit d’esquerres, com era la força de Jordi Portabella, no lligava gaire amb un de dretes com Catalunya Democràtica de Joan Laporta, ara, veiem a l’horitzó una petita illa, semblant a Ítaca que, potser vista de més a prop no és més que un Gibraltar en terra de ningú, però que, observant bé el full de ruta pot ser el camí final per l’inici d’una unió entre partits independentistes i republicans que desitgen el millor per Catalunya.

Ara per ara, aquesta relació entre partits no és oficial, estan festejant i tirant-se floretes per veure si pot funcionar. López Tena va plantejar la coalició i Junqueras va obrir la porta, “les orelles i les mans” per treballar conjuntament “sigui com sigui”. Doncs obrin també els seus cors catalans, no mirin només pels seus interessos i ja veuran com aquest romanç acabarà sent una relació d’amor que reproduirà un bloc català al Congrés que ens conduirà a Ítaca.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow