La política vol la pilota

Sempre m’ha fet gràcia veure com els nens petits, sobretot quan estan en companyia, solen voler la joguina amb què juga un altre. És curiós veure com el nen que feia botar una pilota i se’n cansa resulta recuperar les ganes de jugar just quan un altre l’agafa. Els pares quan ho veuen els hi fa gràcia.

Aquesta setmana s’ha accentuat la protesta #novullpagar fins a tal punt que la política ha hagut d’entrar-hi. És el que té moure’s per reacció abans que per acció. Primer va ser Solidaritat Catalana la que va donar suport al moviment fins a proposar-se com a seu d’assessorament per qualsevol problema. Uriel Bertran, fins i tot, va emular el vídeo original del ‘bona nit, no vull pagar’ posant-t’hi la seva performance particular. Estratègia que Esquerra Republicana també va imitar amb Alfred Bosch, però amb micròfons i càmeres davant per immortalitzar el moment amb una pancarta on hi havia el lema #novullpagar. Dies abans però van presentar el seu propi: “#NoVullPagarAEspanya“. L’interminable lluita per ser més independentista que el veí .“Així ens aproparem a la ciutadania” deurien pensar. Coses com aquestes motiven les protestes del 15M i els lemes: “ningú ens representa”.

El resultat de tot això ha estat que les multes per no pagar han passat de ser el cost del peatge a 100 euros. Amb la política hem topat! I la seva tendència a apropiar-se dels moviments socials ho ha embrutat. Precisament si els ciutadans han decidit posar fre al pagament injustificat d’uns peatges que superen els 25 anys de pagament és perquè els polítics no han sabut respondre. Per què justament ara el moviment antipeatge és vox populi? Perquè ho han volgut els ciutadans, en altres paraules, perquè tenim la joguina que el polític havia oblidat.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow