La pregunta per etiquetar Junqueras i Mas

junqui-1

Els obsessionats amb la independència sempre són els catalans. Paradoxa del periodisme estatal.

Exemple 1

Oriol Junqueras és entrevistat per Risto Mejide, les preguntes:

· ¿Qué pone en tu DNI?
· ¿Eres español?
· ¿Celebraste el gol de Iniesta?

La segona pregunta l’entrevistador la va formular fins a sis cops. La resposta de líder de l’oposició, Oriol Junqueras, fou: “En aquests moments sóc administrativament ciutadà espanyol, però em sento català”. (La resposta la multipliquen per sis, el nombre de vegades que li van preguntar)

Exemple 2

Aquest m’ha fet bastant mal. Avui, a la cadena SER, la periodista Pepa Bueno al programa Hoy por Hoy entrevistava al president Mas. Creia que preguntes com les que va fer Risto Mejide només hi cabien en programes on el nivell periodístic és qüestionable, tanmateix, Bueno ens ha sorprès preguntant a Mas:

· ¿Usted se siente catalán y español o solo catalán?

La resposta: “Em sento català. No tinc cap problema amb Espanya ni amb Europa, però em sento català”. Aquest tipus de pregunta què aporten informativament? L’etiqueta. Si Junqueras i Mas diuen que se senten més catalans que espanyols, ja tenim el pollastre al punt. “Te guste o no, eres español” deuen haver pensat molts oients. Una reacció que els entrevistats buscaven, ja que, si no és per aquesta raó, no se m’acut cap altre prou rellevant per a fer-la.

Tot el discurs de Mas i Junqueras, un cop s’etiqueten de “catalans”, queda borrós. Són nacionalistes que duen Catalunya a l’abisme -eix central del discurs centralista-. Aconseguit.

576_1400142694arturmasser

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow