La revolució d’octubre

Després d’uns mesos d’incertesa i falta de lideratge al Partit Socialista Català i Esquerra Republicana arran de les eleccions catalanes del 28N i les municipals del 22M, els dos partits que representen l’esquerra catalana ja han concretat les dates per als seus respectius congressos nacionals que se celebraran al mes d’octubre.

El panorama es presenta optimista per als dos partits. Després de la marxa de Carod Rovira i la dimissió en bloc de tota la direcció, Esquerra ha de reconstruir-se i posicionar-se clarament dins el sector independentista que tan dividit està. Optar per ser una força nacionalista o independentista. Posicionar-se com un partit de centre o ser el partit referent d’esquerres que mereix Catalunya. Quelcom semblant passa amb els socialistes, sovint titllats d’oportunistes a l’hora de criticar pactes amb la dreta però els primers que s’ofereixen per governar amb qui sigui, vegis el cas al País Basc on socialistes i populars governen junts des del 2009.

Tant un partit com l’altre, el que necessiten és un líder que tingui carisma, idees clares i no busqui arribar al poder amb pactes que embruten la imatge i identitat del partit. El mal d’Esquerra ha estat allunyar-se d’Esquerra, l’error del Partit Socialista Català ha estat allunyar-se del socialisme i el catalanisme i creure que els mals resultats són fruit de la crisi. La crisi no és una excusa, és un factor dels molts que han propiciat la situació actual. L’autocrítica i la revolució interna són els elements que poden apropar els socialistes decepcionats a les urnes i els independentistes dividits a Esquerra.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow