Les 8 frases de la compareixença Rajoy i el comentari

Captura de pantalla 2014-11-12 a las 12.35.09

1) “No ha habido consulta. Hemos visto un simulacro de consulta”

2) “Hay una verdad ya conocida, hay más catalanes que independentistas”

3) “Artur Mas atenta contra la paz social”

4) “¿Reanudar diálogo? Creo en el diálogo y debe enmarcarse en los límites de la Constitución”

5) “El proyecto independentista intentó exhibir su fuerza, pero ha mostrado su fracaso. Ni se respeta la Ley ni tienen el apoyo que proclaman”

6) “Solo votó un tercio de los catalanes”. “La consulta definitiva no puede ser”

7) “El único camino es la reforma constitucional. Pero me opondré a la reforma constitucional que liquide la unidad nacional, yo y mi partido”

8) “No sé qué hará el Fiscal General, ni qué puede pasar después”

Comentari

La carta del president Mas ja té resposta, la que esperàvem. El mateix Rajoy ho ha dit, la resposta és la mateixa que la de fa dos anys. No hi haurà consulta pactada: “El único camino es la reforma constitucional. Pero me opondré a la reforma constitucional que liquide la unidad nacional, yo y mi partido”.

Podem seguir amb el missatge “el senyor Rajoy acabarà negociant”, ho farà amb les eleccions municipals i autonòmiques el mes de maig? Ho farà amb les generals per l’any vinent i amb l’ala més dura del partit demanant accions contra el president Mas?

Si hi ha alguna cosa que tem Rajoy, és que el seu interlocutor sigui el líder d’Esquerra, Oriol Junqueras. Ho llegíem al diari El Confidencial el cap de setmana passat, si hi ha quelcom que fa por a l’executiu del president espanyol és que davant seu hi hagi un polític que té la declaració unilateral d’independència com a alternativa al desacord.

Irremeiablement, si la Generalitat de Catalunya vol consultar sobre el futur polític del país, ho haurà de fer a través d’unes eleccions autonòmiques. Que es presentin una sèrie de partits amb un punt del programa en comú, la independència, i que els ciutadans decideixin les majories. És decebedor que s’hagi d’arribar a aquest punt per manca d’acord i enteniment, és l’alternativa més bona.

La dada

“Només un terç va votar en la consulta del 9 de novembre”. En un cens de 34.150.000 persones, en les generals del 2011 el PP va rebre 10.280.000 vots (30’1%). La participació del 9N, 30,7% basant-se en el padró.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow