Ni en els “tots” d’Echenique ni en la “majoria” d’Homs

que-del-Nacional-dels-Parlament_ARAIMA20140708_0066_5[1]
Llegia a Twitter el líder de Podemos a Aragó, Pablo Echenique, afirmar “3 años de cárcel para 8 personas que no hacían otra cosa que defendernos a todos… y mientras tanto Rato, Pujol…”. Arran de la notícia de què el Suprem anul·la la sentència del setge al Parlament i condemna vuit absolts apareixen diferents personalitats utilitzant “tots” o “la majoria” per fer una valoració de la notícia, el portaveu del govern, Francesc Homs, en aquesta línia: “La majoria dels catalans no entenia que el setge al Parlament quedés en no-res”.

Personalment, no estic ni en els “tots” d’Echenique ni en la “majoria” d’Homs. Crec que el setge a un Parlament escollit democràticament i l’intent d’agressió als seus diputats és un acte indigne i injustificable. Entenc els qui aposten per defensar l’acció fent ús de la llibertat d’expressió i manifestació, fins i tot la ràbia d’aleshores en un context on la Generalitat anava a aprovar un dels pressupostos més austers des que va esclatar la crisi econòmica, però això no ha de justificar certes conductes.

La llibertat de manifestació no ha de donar pas a l’assetjament a polítics que representen els ciutadans de Catalunya, siguin del partit que siguin. Ni tampoc la classe política pot obrar sense tenir un peu al carrer. El resultat d’aquella acció fou l’aprovació dels pressupostos i el focus sobre els intents d’agressió o la jaqueta de Montserrat Tura amb una ‘X’ marcada. No és la imatge que es mereixia una acció contra la retallada de l’Estat del benestar, tanmateix, és la que ha quedat.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow