Pacte amb el lector

No tinc cap vincle polític amb cap partit, la meva participació en moviments polítics és sempre com independent i per assessorar en aspectes de comunicació i/o relació amb els mitjans. Procuro tenir una posició que em permeti tenir una mirada crítica i rigorosa amb els fets.

En periodisme l’objectivitat i la imparcialitat són elements confusos, sempre hi ha quelcom que et fa interpretar els fets des d’una perspectiva diferent i pròpia. Procuro exercir aquest ofici de la mateixa manera que ho han fet els grans periodistes, criticant i felicitant les accions d’acord amb el benefici que suposa per a la societat. Sigui quina sigui la ideologia de l’executor. Considero que condemnar o criticar sistemàticament a un ideòleg contrari no és un exercici que beneficiï el lector.

La meva ideologia és favorables a la defensa dels drets i les llibertats individuals per a un màxim de benestar col·lectiu. Sóc contrari al teatre mediàtic i el populisme. Em considero una persona que defensa la cultura, la llengua i la sobirania del poble de Catalunya. Una consideració ideològica que no hauria de ser causa ‘sine qua non’ perquè hi hagi sospita. Figures com John Reed, Oriana Fallaci, Hemingway i Larra, entre altres, han escenificat que no és incompatible tenir una ideologia i desenvolupar un bon periodisme.

Exerceixo aquest ofici amb la màxima professionalitat possible per informar i opinar de tu a tu amb el lector. Potser algun cop m’equivoco en l’exposició de dades i fets, el que alguns poden interpretar com una manipulació tendenciosa. Quan això succeeixi rectificaré i em disculparé. Cap manipulació, equivocació. El meu pacte amb els meus lectors es basa en la confiança, la certesa i fiabilitat de tot allò que explico.