Periodista

No tinc cap vincle polític amb cap partit, les col·laboracions que he mantingut amb forces i moviments polítics sempre han estat com a independent i per a assessorar en aspectes de comunicació i/o relació amb els mitjans de comunicació.

No crec en l’objectivitat i la imparcialitat del periodisme. Crec que sempre hi ha quelcom que et fa interpretar els fets des d’una perspectiva diferent i pròpia. Procuro exercir aquest ofici amb total honestedat, criticant i felicitant les accions d’acord amb el benefici que suposa per a la societat. Sigui quina sigui la ideologia de l’executor. Condemnar o criticar sistemàticament no és un exercici que beneficiï el lector.

La meva ideologia és favorable a la defensa dels drets i les llibertats individuals per a un màxim de benestar col·lectiu. Em considero una persona que defensa la cultura, la llengua i la sobirania del poble de Catalunya. Amb referents periodístics que constaten que no és incompatible prendre partit amb l’exercici d’un periodisme crític i incòmode. John Reed, Oriana Fallaci, Hemingway i Larra, entre altres, han escenificat que no és incompatible tenir una ideologia i desenvolupar un bon periodisme.

Exerceixo aquest ofici amb la màxima professionalitat possible per informar i opinar de tu a tu amb el lector. Potser algun cop m’equivoco en l’exposició de dades i fets, es pot interpretar com una manipulació tendenciosa. Quan això succeeixi rectificaré i em disculparé. Cap manipulació, equivocació. El pacte amb els meus lectors es basa en la confiança, la certesa i fiabilitat de tot allò que explico.

Joan Solé Giménez (Barcelona, 1990) Periodista
Autor
Entrevistes amb el Quart Poder
Ed. Dèria, 2014
Cinc mirades del periodisme internacional
Ed. Librooks, 2015
Fundador
RevistaMirall.com
Per promocionar a joves del món cultural i periodístic
Email
joansolegimenez@gmail.com
Close
Benvingut a joansole.cat
També em pots seguir a les xarxes socials