Periodista

No tinc cap vincle polític amb cap partit, la meva participació en moviments polítics és sempre com independent i per assessorar en aspectes de comunicació i/o relació amb els mitjans. Procuro tenir una posició que em permeti tenir una mirada crítica i rigorosa amb els fets.

En periodisme l’objectivitat i la imparcialitat són elements confusos, sempre hi ha quelcom que et fa interpretar els fets des d’una perspectiva diferent i pròpia. Procuro exercir aquest ofici de la mateixa manera que ho han fet els grans periodistes, criticant i felicitant les accions d’acord amb el benefici que suposa per a la societat. Sigui quina sigui la ideologia de l’executor. Considero que condemnar o criticar sistemàticament a un ideòleg contrari no és un exercici que beneficiï el lector.

La meva ideologia és favorables a la defensa dels drets i les llibertats individuals per a un màxim de benestar col·lectiu. Sóc contrari al teatre mediàtic i el populisme. Em considero una persona que defensa la cultura, la llengua i la sobirania del poble de Catalunya. Una consideració ideològica que no hauria de ser causa ‘sine qua non’ perquè hi hagi sospita. Figures com John Reed, Oriana Fallaci, Hemingway i Larra, entre altres, han escenificat que no és incompatible tenir una ideologia i desenvolupar un bon periodisme.

Exerceixo aquest ofici amb la màxima professionalitat possible per informar i opinar de tu a tu amb el lector. Potser algun cop m’equivoco en l’exposició de dades i fets, el que alguns poden interpretar com una manipulació tendenciosa. Quan això succeeixi rectificaré i em disculparé. Cap manipulació, equivocació. El meu pacte amb els meus lectors es basa en la confiança, la certesa i fiabilitat de tot allò que explico.

Joan Solé Giménez (Barcelona, 1990) Periodista
Autor
Entrevistes amb el Quart Poder
Ed. Dèria, 2014
Cinc mirades del periodisme internacional
Ed. Librooks, 2015
Fundador
RevistaMirall.com
Per promocionar a joves del món cultural i periodístic
Email
joansolegimenez@gmail.com
Close
Benvingut a joansole.cat
També em pots seguir a les xarxes socials