Parlar amb ràbia

Aquesta setmana he estat molt atent a les xarxes socials per poder treure una conclusió pròpia de les Jornades Mundials de la Joventut vistes des d’internet. No em dedicaré a exposar aquí els comentaris de totes dues parts perquè hi ha de tot, ara bé, el que més ha quedat al descobert és el poc respecte cap als creients i als ateus.

La lluita ciència-religió que gràcies a Déu, curiós agraïment, va guanyar la ciència, va ser una de les més estúpides de la història de la humanitat, juntament amb la Santa Inquisició, per la quantitat de morts que va provocar. Aquesta guerra, que no va acabar pas ahir, sembla com ressorgir cada cop que un acte religiós es fa visible a una ciutat. No em refereixo que encara mantinguin la teoria que la terra és plana i sigui el centre de l’univers i això porti que la gent es manifesti en contra d’aquestes idees, sinó el fet que l’essència d’això es mantingui.

Durant aquesta setmana, sobretot a les xarxes socials, ser creient o no ser-ho era motiu d’orgull, com si d’un partit de futbol es tractés i anessis amb el cap ben alt portant els colors del teu equip, mentre tant un costat com l’altre es feia les típiques bromes iròniques i sarcàstiques. Ara bé, el problema ve quan l’humor i la ironia es transformen en insults. La falta de respecte que es mostra cap els joves que han anat a Madrid perquè veuen a Benet XVI com el seu guia espiritual ha sigut exagerada. Estarem d’acord que l’església és, segons el líder, una institució que depèn de com mira més en darrere que en davant. Estarem d’acord que no és comprensible que el líder d’una religió es pugui presentar amb tota mena de luxes a una ciutat per després donar un missatge on demana que s’ajudin als més necessitats. Però no per això ja hi ha raó suficient per atacar durament a un sector de la població que se sent realitzada o còmode creient en la fe de Déu.

Recolzo la idea que no s’han de subvencionar aquesta mena de luxes, em sembla injust que el col·lectiu de gais i lesbianes no es puguin casar perquè no és “natural” i que les dones mantinguin el mateix rol que a l’edat mitjana, però respecto als que tenen fe cega en Déu i en Benet XVI. Està clar que si uns es guien per Déu els altres ho faran per la raó, però en cap cas per la ràbia, i aquesta setmana hi ha hagut molta i massa com perquè  ara algú agafi i es posi a donar lliçons. A vegades es pot tenir tota la raó del món, però quan s’utilitzen insults es perd.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow