Pobresa extrema? 50 milions per una visita

La setmana vinent serà la “setmana gran” de l’església, s’invertiran 50 milions d’euros per rebre al Sant Pare.

Benet XVI, el Papa de Romà i ferm defensor del no ús dels anticonceptius i alumne avançat a l’hora de negar el dret a decidir en situacions d’embaràs o de malaltia mortal, visitarà la capital espanyola en commemoració de la Jornada Mundial de la Joventut. La visita del Sant Pare no hauria de perquè ser rebutjada, i menys encara en un país catòlic, tot i els seus 800 anys d’història musulmana, però dins el panorama econòmic mundial, 50 milions d’euros no són “moco de pavo” si mirem la situació d’extrema pobresa que s’està vivint actualment a l’Àfrica on podem sentir testimonis de mares que expliquen, amb to seré i amb total acceptació, que se’ls hi han mort tres fills en 24 hores.

Molts poden pensar que l’Àfrica està molt lluny, que no ens afecta. Doncs mirem més a prop, a Espanya, les famílies amb extrema pobresa han crescut un 120% des del crac del 2008.

La raó per la qual la visita de Benet XVI no és del tot “agradable” per molta gent no és només pels 50 milions d’euros de despesa, ni per la seva capa amb estampes d’or, ni la creu que portarà penjada que estarà valorada en “x”. És, a més, per la seva “política” religiosa. Amb Joan Pau II es veia una evolució de l’església, un intent de voler estar més adaptada al present, no obstant, ara, Benet XVI, elabora un discurs molt llunyà d’un intent de modernitzar-se amb declaracions contràries als homosexuals i defensant actes pederastes de certs sacerdots.

50 milions per la visita del “representant “de Déu a la terra sembla una bufetada per a tots els que estan fent cua a l’atur i viuen al carrer, siguin cristians o no. Déu no és Benet XVI, ni l’església és Déu, són institucions que viuen d’ell. I si ho fossin, no crec que “nostre senyor” preferís utilitzar aquests diners per rebre’l abans que utilitzar-los per ajudar a la gent.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow