Portada de la setmana: Anècdotes de tanatori

Portada-del-New-York-Post_ARAIMA20131211_0129_11

En un dels monòlegs del famós humorista Quique Sanfrancisco, el còmic narrava en clau d’humor situacions que es donen als tanatoris. Entre el riure i la tristor. “Si no nos reímos qué vamos a hacer? Pues llorar señora, cojones, aquí hemos venido a llorar”.

Aquesta setmana l’actualitat ha girat al voltant del memorial de Nelson Mandela, i la premsa internacional ha destacat dos aspectes que ben poc tenen a veure amb el líder que va acabar amb l’apartheid. El –fals?– traductor de sords de la cerimònia, qui diu patir esquizofrenia, i les fotos de Barack Obama amb Helle Thorning Schmidt, primera ministra de Dinamarca que durant moltes hores va ser “una rossa explosiva desconeguda”. Té mèrit que una dona que es va reunir amb el president nord-americà el 24 febrer del 2012 a Washington sigui una simple anònima que volia fer-se una foto.

Helle Thorning Schmidt i Obama, 24.2.2012
Helle Thorning Schmidt i Obama, 24.2.2012

La imatge que recull la portada del New York Post amb el títol ‘coquetejant amb la danesa’ i el subtítol ‘la senyora Obama no es diverteix amb la guapa primera ministra’ és la foto de la setmana. Sobretot amb l’expressió de Michelle Obama, que fa certa l’afirmació de “val més una imatge que mil paraules”. La seqüència dels fets, que va acabar amb la dona del president col·locant-se en una butaca entre la danesa i ell, semblava un d’aquells gags del programa ‘Escenas de matrimoni’, ‘Pepa i Avelino van a un funeral’.

BbJWIaaIMAAXzpT

La imatge, que evidentment va ser motiu de manipulació a les xarxes socials, ha estat de les més comentades. Fins i tot més que la salutació entre Obama i Raul Castro, salutació, per cert, que va provocar moltes crítiques al president dels polítics conservadors i mitjans de comunicació que interpreten aquest gest com una traïció als ideals de llibertat nord-americans. Crítica més accentuada encara per  la -interpretada- “reverència”.

Captura de pantalla 2013-12-14 a las 13.20.54

Per cert, el diari britànic, The Sun també va obrir amb una imatge similar, però amb el primer ministre David Cameron com a protagonista. ‘Ficada de pota en el memorial de Mandela’. La primera ministra danesa, en veure el rebombori que van provocar les imatges, va dir: “els líders també es diverteixen”. I tant! Però tinguin cura i no ho facin en un estadi on hi caben més de 70.000 persones i hi ha tots els mitjans del món acreditats per un acte de record a l’home que va lluitar per a la igualtat racial.

the_sun

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow