Portada de la setmana: Represàlies polítiques

photo-7

Chris Christie és el protagonista de la portada d’aquesta setmana. L’actual governador de l’estat de Nova Jersey apareixia en aquesta portada del The Trentonian amb el títol ‘I’ve got a bridge to sell you’, una expressió que sol dir una persona que vol expressar incredulitat. Per entendre’ns, és com si en català diguéssim ‘n’hi ha per llogar-hi cadires’, i n’hi ha si descobrim qui és el motiu d’aquest titular.

Dimecres passat es van filtrar una sèrie de correus que destapaven una sèrie de represalies que Chris Christie va dur a terme contra l’alcalde de la ciutat de Nova Jersey, Mark Sokolich, del partit demócrata. Els documents revelen que membres de l’equip del governador van estar implicats en el tallament, repentí i sense avís, de diversos carrils del pont de Fort Lee el passat mes de setembre que va provocar problemes de trànsit com a mostra de venjança contra el demòcrata per no haver donat suport a la campanya del republicà durant la campanya de reelecció del 2013.

El pont de Fort Lee
El pont de Fort Lee

El cas, batejat amb el nom de ‘Bridgegate’, va provocar l’aparició del governador de Nova Jersey a tots els informatius i tertúlies dels Estats Units per anunciar que tot era un simple rumor i que no tenia coneixement de la participació de membres del seu equip per propiciar aquest problema de circulació d’un dels ponts més famosos del món. Ara bé, com també passa aquí en els casos de corrupció, els emails estan jugant una mala passada al protagonista. El contingut d’aquests mostren una clara implicació: “és hora de què hi hagi algun problema de trànsit a Fort Lee” es podia llegir en un d’ells.

Un capítol que pot truncar la carrera del qui alguns consideren el futur candidat presidencial del partit republicà per a les eleccions del 2016.

 

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow