Portar l’estelada és rendible

Durant les eleccions del 28N, amb victòria clara de Convergència i Unió, vam viure una campanya electoral que semblava dividir els partits amb dos simples bàndols, els independentistes i els no independentistes, sense oblidar els qui eren partidaris de parlar castellà i fer fora els immigrant.

Dins aquest marc, sincerament massa simple, els partits van anar posicionant-se per així atraure més votants. Solidaritat Catalana ho tenia molt clar, presentar-se com la força que aniria al Parlament per presentar una llei per la declaració de la independència de Catalunya amb un missatge basat amb l’espoli fiscal, fet que encara va fer més mal a Esquerra. Però, deixant aquests dos partits al marge, el que més va sorprendre, possiblement, va ser Convergència. No per guanyar unes eleccions que tenien guanyades des de feia temps, sinó per la varietat de discursos que va donar però sempre sense comprometre’s amb cap.

Amb Duran i Lleida fent la pràctica del ‘peix al cove’ tenim el primer exemple ben clar. El número un de CiU a Madrid és el polític més valorat a Espanya, una posició molt còmode i que té molt de mèrit però que té la seva raó de ser. Aquí a Catalunya és el líder català que lluita sol contra tots al Congrés perquè el Partit Popular ataca Catalunya, el PSOE es fa el sord i el PSC no té grup propi. Una situació per al líder d’Unió que no se sap ben bé si és de penitència o de sacrifici per la terra catalana. Ara bé, a Madrid, en Duran no és aquell català que lluita per Catalunya, si no que és el polític que està obert al diàleg, vota a favor dels pressupostos o, com a situació extrema, vota en blanc.

L’estelada per a Convergència i Unió és una bandera molt rendible. Apropa els catalans que anhelen la independència i després els hi explica que el pacte fiscal és la millor opció, fins i tot l’única que hi ha. Alternativa que Ómnium ha valorat i ha animat a la insubmissió fiscal.

No és el mateix ser independentista de bandera que de certesa, queda molt bé dir que busques l’autodeterminació del teu pais i que poses el ‘CAT’ al cotxe, però després, quan hi ha alguna votació, no t’amaguis sota l’ala del pacte fiscal.

Estem veienr que portar l’estelada és rendible, però ara més que mai.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow