Posi’m un Majestic, però poc fet

Benaventurats convergents que crèieu que no tornaríeu a pactar amb el Partit Popular, ha tornat a passar.

Aquest matí, el nou candidat del Partit Socialista Obrer Espanyol a la presidència espanyola, Alfredo Perez Rubalcaba, ha manifestat la seva sorpresa al veure que un partit “tan català” com CiU hagi pactat amb un “d’anticatalà” com el PP. Sincerament, una afirmació bastant absurda si l’home que es va erigir com el que sap com solucionar el conflicte de fa 300 anys entre Catalunya i Espanya es sorprèn de veure aquesta unió. Què bé ens hagués anat aquest home a la Guerra de Successió!

La unió d’aquests dos partits històricament ha anat lligada, ho sento molt per les Joventuts Nacionalistes Catalanes (JNC) que porten estelades i han de veure com el seu líder dóna la mà a una persona que “utiliza la lengua de su país”, però hem de ser clars, a falta de pactes amb independentistes i ecologistes la dreta espanyola sempre té una espatlla on recolzar-te, i si fa falta, plorar. És com la poma d’Adam i Eva, persuasiva, de bon veure, et pot donar plaer i a priori no té per què fer-te mal… Però al cap d’un temps es gira en contra i et recorda que “eres español”, l’oposició t’acusa de ser de dretes i els teus votants, desencantats, no et recolzen per haver mossegat la “manzana”.

Podríem comparar aquests pactes puntuals amb el Majestic? Si tenim en compte que de dretes a Catalunya n’hi ha moltes, d’esquerres i ecologistes només Iniciativa i de grups polítics que vulguin vots amb discursos que no saps ben bé que diuen n’hi ha per donar i per vendre, estaríem parlant d’un Majestic poc fet, al punt.

En vistes que Esquerra Republicana no és ni esquerra ni republicana, és un partit que és sinònim “d’hòstia electoral”, que no sap per on tirar i que ha deixat de ser el partit referent d’esquerres i independentista que necessita Catalunya, i que el Partit Socialista Català no és ni socialista i des de fa poc tampoc català, ens podríem plantejar la idea que potser Convergència, aquest cop, l’ha encertada. Encertada pel que fa a estabilitat i tirar endavant els pressupostos. Ara! A partir de la tardor, quan Esquerra i el Partit Socialista ja hagin celebrat els seus congressos serà moment de canviar, no hi haurà excusa, serà cosa seva dir: pactar amb la dreta espanyola o amb els independentistes, socialistes o ecologistes? Serà aleshores quan, en el cas de pactar un altre cop amb el Partit Popular, podrem dir que no és un Majestic poc fet, sinó un Majestic al punt amb patates i molta però molta guarnició, i això si que ja seria imperdonable amb segons quin discurs nacionalista que facin. Tornar al peix al cove pot ser dramàtic.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow