Què fan la directiva culer i el govern català?

Cito textualment: “els ciutadans de Qatar són molt feliços”. Torno a citar: “si un dia hi ha un referèndum per la independència de Catalunya votaré sí”.

President culer i català, respectivament, han tornat a quedar en evidència aquesta setmana. El reportatge emès ahir a ‘Salvados’ no només destrossa l’adjectiu “feliç” que va utilitzar Sandro Rosell sinó que, a més, el dota d’un optimisme increïble.

Amb l’Assamblea de compromissaris a punt de convocar-se a can Barça, l’opció ‘Qatar’ cada vegada va perdent més adeptes. Dubto que a un club com el Futbol Club Barcelona, que durant 40 anys va ser símbol de l’anti-dictadura (mencionat durant el reportatge), ara porti espònsor d’un país que ahir, Jordi Évole i el seu equip, va mostrar com un govern de ferro d’una monarquia totalitària que vulnera els drets humans. És difícil creure com un club com el Barça pot acabar rebent diners d’una fundació que tot ho treu del petroli. O el que és més difícil d’imaginar, com una fundació pot pagar 30 milions d’euros per temporada? És complicat comprendre que una fundació paga per publicitat… I més encara quan el president del club avisa que trencar el contracte comportarà augmentar les quotes als socis, en recordeu-vos-en que no tenim ni per tinta. Tant costaria rebaixar les fitxes multimilionàries de molts futbolistes? No és coherent que un jugador cobri 10 milions d’euros per jugar al futbol, l’esport a passat a ser un negoci.

Per altra banda, tenim el president de Catalunya, qui fa un mesos va dir a ‘La Sexta’, al programa de ‘Buenafuente’, que si un dia hi ha un referèndum per la independència de Catalunya ell votarà sí. El problema no és que votarà o no, aquest es troba en què si abans de produir-se aquest moment ja no tenim ni cultura perquè ha estat hispanitzada per un tribunal no servirà de res anar a visitar l’urna per deixar-hi un sobre. El que ara toca és defensar el català a l’escola, posar-se al mig i dir “jo no acato” i “no acataré”. És igual les conseqüències, tot i que ja les estan pagant. Si s’ha de trencar amb el Partit Popular es trenca, a qui li interessa tenir d’amic una persona que et va fent mal? El Govern sembla manipulat per al PP i això no es pot tolerar, s’ha de defensar el català i la cultura catalana com sigui.

Tant un president com l’altre no estan aprofitant el moment. Un gaudeix d’un club en èxtasi i l’altre d’un país que cada vegada més mira cap a l’autodeterminació per acabar d’una vegada per totes amb aquest tracte tan injust que rebem.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow