Què passarà amb Mirall

Sorpresos igual que els nostres lectors de la notícia que Nuuuki tanca els seus projectes. La trajectòria de la plataforma, que va començar febrer amb un concurs per trobar els millors projectes emprenedors d’Espanya, s’ha anat aigualint de mica en mica fins que aquest dilluns ha preferit fer un pas enrere en el seu camí.

Els tempos de Nuuuki no han estat els mateixos que els de Mirall, projecte, aquest últim, que va tenir una molt bona acollida entre periodistes i lectors. Era un projecte que en un sol mes ja havia assolit quasi el 60% del capital necessari, moment en el qual la plataforma de crowfunding va decidir posar en suspens la compra de les participacions per problemes en el seu sistema que no podia fer front a la demanda. Van anunciar a l’equip editorial de Mirall que era necessària una renovació del web i una optimització del sistema per aguantar el ritme de les compres, vam acceptar la situació i així ho vam fer saber als nostres seguidors a través de la pàgina oficial de Facebook de Revista Mirall i el Twitter d’IntocableDigital. Vàrem anunciar ininterrompudament de la situació, creiem que cal anar de cara i amb total transparència amb qui ha confiat amb nosaltres. Així fou i així ho farem. Després d’una sèrie de correus descobrim que la plataforma de micromecenatge està reestructurant l’empresa. Fet que, tal com ens fan saber, no havia de canviar per a res la nostra situació. Ja aleshores des de Mirall vam alertar que aquestes accions havien de ser anunciades públicament perquè hi havia persones que confiaven en nosaltres i calia més transparència. Setmanes més tard, malauradament, ens informen del tancament dels projectes i el retorn dels diners. Una notícia que suposa un cop molt dur per a un grup de joves periodistes que veien molt a prop el seu objectiu, el ritme de vendes ho feia suposar.

Com a un dels fundadors de Mirall vull exposar el més sincer agraïment a les persones que van confiar en nosaltres a través de Nuuuki, i també a la plataforma que ens va escollir com uns dels seus millors projectes. Amb aquesta aturada els diners invertits en el projecte periodístic tornen als seus propietaris, i per tant, la revista Mirall manca del suficient suport econòmic per tirar endavant. Fet, però, que no significa que la nostra història acabi aquí.

En el moment que la notícia va arribar a l’equip editorial de Mirall tots i cadascun dels membres vam reafirmar-nos en seguir tirant endavant el projecte. I ho farem perquè creiem en ell, perquè hi ha una massa social que ens ha donat el seu suport a través de les xarxes socials i perquè ens vam comprometre en fer possible un nou periodisme on les persones esdevinguin protagonistes. Vam dir que sortiríem l’octubre, i així ho farem. Sota la capçalera revistamirall.com, amb un format totalment digital i amb una nova campanya de micromecenatge a través d’una plataforma de crowfunding consolidada. Perquè només junts, membres de Mirall i la comunitat que l’acompanya, podran fer possible la revista de les persones anònimes en situacions excepcionals.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow