Rajoy voldrà el pacte fiscal

El pacte fiscal és la primera proposta que es trobarà Mariano Rajoy a la carpeta “demandes catalanes”. Fa uns dies sabíem que els barons del Partit Popular no estaven disposats a moure fitxa i volien mantenir el “no” rotund al president Mas. Ara bé, la manifestació d’ahir ha esdevingut dues reflexions: “si dic “no”, el president Mas té el suport del poble català per fer el que calgui”. “Si dic “sí” Monago i els seus em menjaran viu”.

Interior informava que un milió i mig de catalans van demanar ahir la independència, l’Assemblea en deia que dos milions. Sigui com sigui, tots els que vam ser-hi sabem que vam marcar un punt d’inflexió dins el marc pacte fiscal-sobirania nacional, com a mínim el suficient com per obligar el President a donar una roda de premsa al dia següent i que els partits comencin a moure fitxa. La política catalana es mourà en aquesta direcció fins al 20 de setembre quan la reunió Mas-Rajoy ens desxifri el camí.

Les passes que donem han de ser fermes i valentes. Ara mateix un referèndum donaria un “sí”, però si la participació és del 51%. Convergència sap que amb una participació del 70%  els resultats es poden revertir i no donar el marge suficient per declarar la independència. Per tant, cal cautela. S’haurà de començar a traçar l’estratègia per assegurar que malgrat l’augment de participació hi haurà l’acceptació suficient per evitar trobar-nos com Escòcia, on els dubtes està esdevenint una mena de rosari per evitar fallar en un moment tan important.

Ara bé, tot això només serà possible si Rajoy diu “no” al concert econòmic i ens “obliga” a tirar per un referèndum d’autodeterminació. Si Rajoy demostra una mica d’habilitat política concedirà el pacte fiscal, però com cantàvem al Passeig de Gràcia: “no al pacte fiscal, sí a la independència”.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow