Ser corrupte i assassí és rendible

Tot i que matar i robar siguin dos pecats que varen quedar ben escrits en pedra a la taula dels ‘Deu Manaments’ com una de les raons per anar a visitar el dimoni. Des de fa un temps s’ha convertit en una pràctica que, sense ànim de voler-l’hi treure mèrit, ha aconseguit triomfar entre les persones més “honorables” del continent Europeu.

Aquesta setmana, el Tribunal Internacional de la Haya, va iniciar el judici a Ratko Mladic, un “simple” cap militar autor del setge de Sarajevo, en el qual van morir 10.000 persones, i la massacre de Srebrenica, en la que van perdre la vida 8.000 bosnians. Acusat pel Tibunal de crims de guerra i genocidi, l’home que fa uns anys es feia el mil homes amb una pistola a la mà mentre matava a nens, ara resulta que pateix una malaltia que fa aplaçar el judici 30 dies per poder prepara la seva defensa. Ho estem veient, va passar igual amb Pinochet, la salut és un tema delicat, al·legar una salut pèssima canvia les tornes del judici. La justícia i la llei et recolza, tu no ets conseqüent dels teus actes i aconsegueixes que mig món senti pietat per un home molt “noble” que només pretenia “defensar el seu país”. Matar funciona si tens febre.

Sense voler treure protagonisme a l’anterior, un delicte més que és rendible si es fa a gran escala i més si ho fas a Espanya és robar i ser corrupte. L’home que declarava tot a Hisenda i a més era el cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, aquesta mateixa setmana el magistrat Antonio Pedreira, que instrueix el ‘cas Gürtel’ a Madrid, ha decidit deixar-lo en llibertat provisional sota una fiança de 15 milions d’euros per estimar que no hi ha risc de fuga. No és el perill de fuga el que hauria de témer el magistrat Pedreira, hauria de pensar més amb l’impacte que això pot donar. Tenim molts partits polítics esquitxats per la corrupció, uns amb més majoria que altres, i càrrecs públics elevats que han arribat a robar quasi 30 milions d’euros com el bandoler Felix Millet. Sembla ser que ells tornen a guanyar, saben que la gent s’acabarà oblidant. Vestits? El Camps? No home, no! Gürtel? És un nom alemany!

La gràcia d’aquesta època és matar i robar, quedar com un impresentable davant de la societat però com un amic entre els que tenen el poder. Ser corrupte i assassí és rendible, però si es fa a gran escala, si no, no podràs comptar amb l’ajuda del sistema.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow