Sunniest, sinònim de ‘Copa d’Europa’

La setmana passada Anglaterra va patir la pitjor ratxa de tempestes des que ha començat l’any. Poblacions inundades, la circulació dels trens cancel·lada pel mal estat de les vies… En general, un temps terrible.

bbc
bbc

On jo estic, Eastbourne, utilitzen com a lema de la ciutat ‘the sunniest place in UK’, tal com explicava en el primer post d’aquest setmanari. Dir-se d’aquesta manera en aquest país és com dir “tenim nou Copes d’Europa”, et dóna molt de prestigi. Però malgrat això, no s’escapa a la crua realitat. I és que quan vols investigar els racons aquest Town et pots trobar que comences el camí amb un temps que es considera bo -en vistes del que és normal aquí-:

Foto: Joan Solé
Foto: Joan Solé

I al cap de cinc minuts trobar-te en què no pots veure ni cinc metres més enllà d’on estàs circulant:

Foto: Joan Solé
Foto: Joan Solé

Clar, en aquest cas, servidor s’espanta i creu que ben aviat l’atropellaran. Doncs no. Malgrat que les condicions no convidin a la pràctica -subjectivament parlant-, vaig ser avançat per més d’una desena de ciclistes, en ordre no consecutiu. Evident, qui viu aquí ja està adaptat a aquest clima, igual que els qui pedalegen per les boires de Lleida. Però no va deixar de sorprendre’m la facilitat amb la qual circulaven per la carretera.

La setmana passada em va semblar veure el sol en dos moments, un d’ells va durar unes dues hores. L’altre, el dissabte, va ser l’aperitiu d’una altra pluja que duia llamps i trons d’orquestra.

Anècdota

La setmana passada, en un dels molts dies de pluja, un anglès em va comentar. Com és que utilitzes paraigües? Sense detectar ironia ni sarcasme en les seves paraules, vaig respondre amb total franquesa, “perquè plou…”. “I know! Però aquí s’ha de conviure amb la pluja”. Hi vaig estar pensant, i de tornada a casa, fixant-me amb com anava la gent pel carrer, ho vaig decidir: “no més paraigües”. Només vaig trobar deu persones, sense comptar-me a mi, que n’utilitzessin. S’ha de conviure, doncs! Caputxeta vermella per cobrir-me el cap. Jaqueta impermeable i mans a les butxaques. Quan arribi als llocs, tot al costat de les estufes. Com us creieu que eixuguen la roba aquí -com a complement de l’assecadora-? Entre la humitat i la pluja això de tenir un lloc on penjar la roba…

 

Foto: Joan Solé
Foto: Joan Solé

 

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow