Una nova força antiimigració a Vic

Continua el problema de l’homofòbia a Vic. Molts recordareu el partit de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya (PxC), polític que va sortir per la porta del darrere del partit -expulsat-. Doncs ara hi hem de sumar una doble problemàtica.

Problemàtica 1: Anglada ara mateix presideix un corrent intern dins del partit que es diu Refundació Democràtica de Plataforma per Catalunya, un moviment que té com a objectiu tornar a controlar el partit, o bé, aglutinar tots aquells disconformes amb la nova direcció i plantejar-se concórrer a les pròximes eleccions municipals. Dues forces racistes, totes dues amb l’ombra d’Anglada.

Problemàtica 2: De la mà del periodista Xavier Rius Sant, hem descobert que ha nascut un nou partit a Vic identitari, independentista i antiimigració. Una força política que respon al nom de SOM. S’amplia el ventall.

Segons la llei orgànica de partits. Aprovada el 27 de juny del 2002, es pot prohibir un partit polític que:

“de forma reiterada y grave, pueda atentar contra ese régimen democrático de libertades, justificar el racismo y la xenofobia o apoyar políticamente la violencia y las actividades de las bandas terroristas”.

L’ús del racisme d’aquests partits és evident. Potser Vic no està tenint tota l’atenció que es mereix i hauria de tenir. Si parlem d’una Catalunya integradora i oberta, aquestes forces es mouen en sentit contrari. El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat hauria de començar a actuar, correm el perill de què a Vic hi hagi una representació política majoritàriament racista.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow