Vota’m, inútil!

Durant tres anys els polítics són persones molt serioses, que saben el que diuen, tenen un saber estar i mantenen una oratòria que, tot i que no motiva a ningú, demostra un nivell de responsabilitat que els porta a ocupar un càrrec important. Ara bé, per què quan hi ha eleccions, i exactament campanya electoral, hem de presenciar espectacles que poden semblar lamentables per fer-se veure?

Aquesta setmana, entre tants crits de canvi i retallades hem vist facetes propagandístiques que no sabíem o desconeixíem dels candidats. La imperiosa necessitat de sortir als mitjans que tenen els polítics frega el límit de la dignitat i la seriositat que es mereix una campanya electoral per informar als ciutadans de les propostes dels partits que es presenten. És de bon gust emetre un vídeo simulant la mort d’un pacient per culpa de les retallades? Ens semblarà més jove en Duran i Lleida per tocar la bateria? La resposta és no, els votants inútils ja no existeixen tot i que hi hagi un grup minoritari en resistència. Ja fa temps que la maduresa política dels ciutadans reclama una democràcia diferent, real i no l’actual que ha destapat el moviment dels indignats que fa només sis mesos es manifestava i ocupava plaça Catalunya.

El “Canvi”, “SÍ”, “ajudes socials”, totes aquestes paraules es repeteixen constantment en tots els comicis electorals com si fossin la clau perquè nosaltres decidim votar un partit o un altre. A Espanya i a Catalunya encara existeix la classe política del cridar molt i especificar poc amb grans míting a palaus on caben 3.000 persones. Quina serà una de les coses que recordarem del PSC quan pensem si l’hem de votar? El vídeo de la mort d’un pacient per culpa de les retallades. Què ens vindrà el cap quan sondegem la possibilitat de votar en Duran? Que sap tocar la bateria: “ho vas veure?! Increïble!”. Tot plegat, i sense pèls a la llengua, cada missatge que ens donen semblar dir “vota’m inútil!”, i s’obliden que, poc a poc, les ambigüitats i els crits sense contingut ja no calen entre nosaltres.

1,063FansLike
436FollowersFollow
10,513FollowersFollow