Joan Solé Giménez

Periodista i assessor de comunicació
jsole@revistamirall.com

Desenvolupament d'iniciatives, anàlisi i execució d'una nova estratètiga de comunicació corporativa i gestió dels perfils del CEO i fundador.

YouPlanet

Responsable de comunicació

Responsable i coordinador de l'equip de les xarxes socials de 'Sí al Futur', la candidatura de Víctor Fons a la presidència del FC Barcelona.

Sí al Futur

Responsable i coordinador de l'equip de les xarxes socials

Responsable de la campanya a les xarxes socials i relació amb els mitjans de comunicació de la Moció de Censura contra la Junta de Josep Maria Bartomeu (FC Barcelona). Impacte superior als 10M d'usuaris només a Twitter.

Més que una moció

Responsable de premsa i xarxes socials

Desenvolupar el projecte Espartans des de l'àmbit de la comunicació corporativa. Amb la creació del portal web, el material gràfic i escrit de presentació.

Federació Catalana de Rugbi

Assessor de comunicació

Gestió de la comunicació corporativa del local, amb especial dedicació al seu Instagram (@craftbarcelona).

Craft Barcelona

Assessor de comunicació

Col·laborador al programa Catalunya Nit, presentat pel Kilian Sebrià i Laura Rosel. Anàlisi de l'actualitat.

Catalunya Ràdio

Tertulià (2019)

Gestió de la comunicació corporativa del bufet d'advocats, amb especial dedicació a potenciar el contingut a les seves xarxes socials per arribar a nous clients.

Arquimedis

Assessor de comunicació

Gestió de la redacció i els continguts de la publicació. Desenvolupat l'any 2013, es proposa oferir un espai d'anàlisi cultural i polític.

Revista Mirall

Editor fundador (2013- Actualitat)

Presentador i guionista del programa d'humor quinzenal La Cova, al Craft Barcelona. Un espai on entrevistem gent del món cultural i polític del país amb un to despreocupat.

La Cova

Presentador (2019- 2021)

La necessitat de pagar pels continguts, el present i el futur del sector, la disponibilitat dels diaris en format digital, la influència de la política en un titular. Totes aquestes preguntes, i d’altres, tenen resposta en aquest llibre de la mà del director de la Vanguardia, José Antich, del diari ARA, Carles Capdevila, d’El Periódico, Enric Hernàndez, i d’El Punt Avui, Xevi Xirgo.

Entrevistes amb el quart poder

Autor del llibre (2014)

Mitjançant entrevistes en profunditat apropem cinc perfils diferents i emblemàtics del periodisme internacional català des d’una perspectiva professional i personal: Marc Marginedas (El Periódico), Toni Cruanyes (TV3), Martí Anglada (La Vanguardia, TV3), Jordi Pérez (obamaworld.es) i Sergi Vicente (TV3, BTV).

Cinc mirades del periodisme internacional

Autor del llibre (2015)

Direcció de la redacció. Optimització dels recursos. Gestió de continguts i elaboració de propostes temàtiques. L'objectiu era superar les 700.000 lectures mensuals, en 28 dels 32 vam superar l'audiència.

La República

Redactor en cap (2016-2019)

Gestió de la redacció i refundació del diari directe!cat amb la preparació del llançament del diari La República.

Directe.cat

Redactor en cap (2016-2019)

Cap de premsa i gestió de tot l'equip de comunicació de l'organització política: des de totes les seves xarxes socials, contacte entre les territorials, elaboració del discurs fins a l'edició de campanya de captació de socis.

Asociación Súmate

Secretari de comunicació (2015-2016)

Durant la campanya electoral de les municipals del 2015 vaig exercir de cap de premsa del candidat Ignasi Planas.

Millor Barcelona

Cap de premsa (2015)

Durant la campanya de Junts pel Sí de les eleccions del 27 de setembre del 2015 vaig ser el cap de premsa del núm. 6 de la llista, l'Eduardo Reyes. Redacció de discursos centrats en el públic castellanoparlant.

Junts pel Sí

Cap de premsa de l'Eduardo Reyes (2015)