Contacte
jsole@accent.barcelona

Llibres

Autor dels llibres ‘Entrevistes amb el Quart Poder’ i ‘Cinc mirades del periodisme internacional’

2013

Entrevistes amb el quart poder

La necessitat de pagar pels continguts, el present i el futur del sector, la disponibilitat dels diaris en format digital, la influència de la política en un titular. Totes aquestes preguntes, i d’altres, tenen resposta en aquest llibre de la mà del director de la Vanguardia, José Antich, del diari ARA, Carles Capdevila, d’El Periódico, Enric Hernàndez, i d’El Punt Avui, Xevi Xirgo.

«La radiografia que s’acaba fent de la societat espanyola a Madrid és que hi ha diaris que anomen “nacionals” i altres que anomenen “perifèrics”. “¿Qué dice la prensa nacional? ¿Y tenemos alguno de estos de las colonias?”. És una intenció molt política que no té res a veure amb el nombre de lectors.»

JOSÉ ANTICH, La Vanguardia

«Abans els poders econòmics i mediàtics teníem més marge de maniobra; ara amb les xarxes socials estem més vigilats i discutits. Desapareix aquella impunitat d’entre quatre persones que es posen d’acord.»

CARLES CAPDEVILA, ARA

«La política és política i vol influenciar sempre, quan subvenciona i quan no. Prometent subvencions o traient-les. Prometent canals de televisió…»

ENRIC HERNÁNDEZ, El Periódico

«El gran error que fem és vestir amb arguments periodístics els interessos econòmics i presentar una realitat determinada. T’estan venent la seva realitat.»

XEVI XIRGO, El Punt Avui

Entrevistes amb el Quart Poder[/caption]
2014

Cinc mirades del periodisme internacional

Els periodistes internacionals són els ulls de Catalunya a l’estranger, el filtre que ens permet conèixer i entendre el que passa fora de les nostres fronteres. Els coneixem per la seva signatura a l’inici dels articles o per la seva imatge, micròfon en mà, davant dels punts d’atenció mediàtica més importants del món. Qui són i què pensen de la professió aquestes persones que deixen la seva llar per dedicar-se plenament al periodisme, algunes d’elles fins al punt de posar les seves vides en perill?

Mitjançant entrevistes en profunditat, Joan Solé ens apropa cinc perfils diferents i emblemàtics del periodisme internacional català des d’una perspectiva professional i personal: el reporter de guerra Marc Marginedas (El Periódico), l’excorresponsal de televisió i actual editor del Telenotícies vespre Toni Cruanyes (TV3), el veterà periodista Martí Anglada (La Vanguardia, TV3), el bloguer Jordi Pérez (www.obamaworld.es) i el qui va ser corresponsal freelance a Àsia i actualment director de BTV Sergi Vicente (TV3, BTV). Cadascun, des de la seva experiència i la seva manera de viure el periodisme, ofereix una mirada diferent del que representa transmetre la informació des de l’estranger. En conjunt, els seus punts de vista ens dibuixen un tapís complex i en procés de canvi constant, paral•lel als avenços tecnològics i a l’evolució de la situació política, tant a dins de Catalunya com en l’àmbit internacional.

Tornar

Ús de cookies. Cookie Policy