Contacte
jsole@accent.barcelona
Tornar

Qui soc

Periodista & assessor de comunicació freelance

Vaig néixer a Barcelona l’any 1990.

A l’edat de 14 enviava currículums per doquier a tota classe de mitjans  per a iniciar-me en el món del periodisme i consultor de comunicació mentre escrivia cròniques des d’un punt de vista còmic dels afers que passaven a l’escola a un blog personal.

L’any 2010, vaig començar a col·laborar a la revista independent de Sarrià, Sant Gervasi i Les Corts La Torre de Barcelona. Reportatges i articles sobre esdeveniments del barri i de la ciutat de Barcelona.

Durant l’any 2010 i el setembre del 2013 vaig fundar i dirigir el diari digital IntocableDigital.cat. Una capçalera destinada a la formació de periodistes per tenir contacte directe amb el públic a través d’entrevistes, reportatges, articles d’opinió i notícies. Des d’aquesta plataforma vàrem poder fer un seguiment especial de les eleccions catalanes (2010-,2012), generals (2011)  i nord-americanes (2012). En aquestes últimes vàrem gaudir de la col·laboració d’un jove periodista que realitzava una estada a Nova York perquè narrés en directe l’escrutini i les reaccions.

També hem estat presents en les manifestacions convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (2012 i 2013), en el Festival de Sitges (2012, 2013), el moviment 15M Acampada Plaça Catalunya (2011), manifestació del 12 d’octubre (2012) i en el discurs de Julian Assange a l’ambaixada d’Equador (2012). Hem entrevistat reporters de guerra, líders de moviments en defensa dels drets civils i fins i tot a Natalia Radina, periodista torturada a la presó de Bielorússia per ser l’editora d’un diari digital contrari a la gestió del president Alexander Lukaixenko. A més, hem comptat amb les firmes de periodistes i polítics de primera línia com en Toni Cruanyes, Albert Sáez, Saül Gordillo, Quico Sallés i Toni Aira.

Durant aquest període de formació i de caràcter altruista, vam arribar a registrar més de 15.000 visites mensuals. L’etapa compresa entre setembre de 2012 i del 2013, l’última d’activitat, es van registrar més de 90.000 visites i 315.000 pàgines visitades.

A més de premsa, també he fet ràdio. L’any 2011 vaig tenir el plaer de ser estudiant en pràctiques de RAC1.

El 2012 vaig formar part de la secció de política de El Punt Avui, en el període de setembre’12 a gener’13 (eleccions catalanes).

El novembre del 2013 vaig emprendre RevistaMirall.com, una capçalera digital de reportatges i entrevistes de temàtica socio-cultural i política. Amb l’objectiu de narrar la història de persones anònimes en situacions excepcionals, apostem per un periodisme d’històries característic del de la dècada dels 60-70 amb el que es coneixia el ‘Nou Periodisme’. És un projecte format per periodistes que a manca de feina se’n creen, promocionem joves del món cultural i periodístic.

joan sole creant reavista mirall

Autor de llibre Entrevistes amb el Quart Poder, una publicació que recull les entrevistes que vaig fer amb els directors dels diaris més importants de Catalunya en les quals analitzen el present i futur del periodisme, les influències a les quals estan sotmesos i la força de les administracions i les institucions privades a l’hora d’informar. Entrevisto a José Antich La VanguardiaEnric Hernández El PeriódicoXevi Xirgo El Punt Avui Carles Capdevila Diari Ara.

joan solé entrevistas a cccb

Gener del 2014 començo a escriure articles d’opinió per al web de El Periódico. En català i castellà.

De tornada a Barcelona després d’uns mesos vivint a Anglaterra, el Setembre de 2014, juntament amb en Pau López i en Joan Vila, m’encarrego de presentar el programa d’entreteniment Radiocràciaprimer a l’emissora local Ràdio Trinitat Vella i després a Ona de Sants-Montjuïc. Un programa d’entreteniment on a través de diferents personatges parodiem l’actualitat política amb diferents seccions humorístiques.

Febrer del 2015 es presenta el llibre Cinc mirades del periodisme internacional, una publicació d’entrevistes en què participen els periodistes Martí AngladaToni CruanyesMarc MarginedasJordi Pérez Colomé i Sergi Vicente. Cinc mirades  del periodista que es dedica a la informació internacional des d’una perspectiva personal i professional perquè el lector es construeixi la pròpia arran del que narren els protagonistes.

Debat cinc miradess del periodisime internacional

Maig del 2015, cap de premsa de Millor Barcelona durant la campanya electoral municipal a Barcelona. Del juliol del 2015 fins al 27 de setembre cap de premsa de l’Eduardo Reyes, president de Súmate, i número 6 de la llista de Junts pel Sí, pel període electoral. A més, assessor de comunicació de l’entitat Súmate fins a l’última setmana de novembre de 2016.

Joan Solé Periodista, assessor de comunicació amb politics

Octubre del 2015 començo a participar en diferents tertúlies televisives i radiofòniques.

D’abril del 2016 al juliol del mateix any faig de presentador i guionista del programa Becaris Precaris a Ràdio Canal Barcelona, un programa d’humor amb lAlbert Bermúdez i en Bernat Castro.

El setembre del 2016 inicio un període com assessor de comunicació periodística al grup Catmèdia S.L amb molt bons resultats: ‘Segon màxim històric del directe!cat: 814.740 gràcies‘, ‘924.104 gràcies! Rècord absolut de visites del directe!cat‘, ‘directe!cat tanca el 2016 amb el seu màxim històric de visites‘. Setembre del 2017 va superar el milió de visites, i l’octubre 1.500.000 visites úniques.

Gener de 2017 comencem amb en Gerard SeséJordi MestrePatricia Castro i en Joan Vila el programa ‘Muts i a la Ràdio’, un programa de debat en clau d’humor sobre les qüestions més banals del dia a dia.

Joan Solé a la radio

Juliol del 2018 fem el llançament de La República, el projecte pel qual vam estar treballant durant dos anys al directe.cat. En aquest nou diari exerceixo de redactor en cap.

El maig del 2019 tanco l’etapa de redactor en cap de La República després d’aconseguir en 28 dels 32 mesos l’objectiu de superar les 700.000 lectures úniques per dedicar-me plenament a Revista Mirall. Amb el Craft Barcelona fem la primera temporada d’entrevistes de ‘La Cova’. Un format de converses d’humor en directe al bar on hem comptat amb Òscar Dalmau, Elsa Artadi i Gabriel Rufián.  El setembre del 2019 enceto col·laboracions com a tertulià al Catalunya Nit de Catalunya Ràdio i comença la segona temporada de ‘La Cova’.

La Cova amb Oscar Dalmau

El mes de setembre del 2020 vaig ser designat com a responsable assesor de comunicació de la campanya a Twitter de la Plataforma Més que una Moció. La meva tasca era la de crear i desenvolupar el missatge i tot el contingut audiovisual a les xarxes socials.

Amb un missatge en català i una estratègia  en recuperar el Barça ‘Més que un Club’ l’impacte  a fou de més de 10 milions d’impressions.

Plataforma més que un moció assessor de comunicació

Arran de la feina feta a la Plataforma Més que una Moció la candidatura de Víctor Font a la presidència del FC Barcelona, Sí al futur, em va proposar ser el assessor responsable de comunicaciói  de les xarxes socials de i coordinar l’equip format per l’Albert Medina, la Mònica Garcia i l’Èlia Planchart. Les tasques principals foren la de gestionar el contingut produït per l’equip, potenciar el missatge de campanya a les xarxes, genera material fotogràfic i audiovisual.

L’abril del 2021 m’incorporo com a assessor responsable de comunicació i expert en comunicació corporativa a YouPlanet, l’agència d’Influencer Marketing líder a Espanya amb figures representades com Auronplay i Monismurf entre molts altres. Aquí no només m’encarrego de la part corporativa sinó també de la presidencial, amb la gestió de la comunicació del CEO i fundador de l’empresa, Luis de Val.

Luis de Val i Joan Solé Periodista, assessor de comunicació

 

Ús de cookies. Cookie Policy