Cinc mirades del periodisme internacional

Els periodistes internacionals són els ulls de Catalunya a l’estranger, el filtre que ens permet conèixer el que passa fora de les nostres fronteres.

Els coneixem per la seva signatura a l’inici dels articles o per la seva imatge, micròfon en mà, davant dels punts d’atenció mediàtica més importants del món.

Així, qui són i què pensen de la professió aquestes persones que deixen la seva llar per dedicar-se plenament al periodisme, algunes d’elles fins al punt de posar les seves vides en perill?

Mitjançant entrevistes en profunditat, Joan Solé ens apropa cinc perfils diferents i emblemàtics del periodisme internacional català des d’una perspectiva professional i personal.

En primer lloc, el reporter de guerra Marc Marginedas (El Periódico), seguit per l’excorresponsal de televisió i actual editor del Telenotícies vespre Toni Cruanyes. A continuació, el veterà periodista Martí Anglada (La Vanguardia, TV3), el bloguer Jordi Pérez (www.obamaworld.es) i finalment, el qui va ser corresponsal freelance a Àsia i actualment director de BTV Sergi Vicente. Cadascun, des de la seva experiència al periodisme, ofereix una mirada diferent del que representa transmetre la informació des de l’estranger.

Els seus punts de vista ens dibuixen un tapís complex de canvi constant, paral·lel als avenços tecnològics i a l’evolució política, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional.

Joan Solé va néixer a Barcelona l’any 1990. Periodista precoç, als 14 anys ja enviava currículums als mitjans i feia cròniques al seu blog sobre curiositats que passaven a l’escola. El 2010 va fundar el diari digital Intocabledigital.cat, que va dirigir fins a l’octubre de 2013. Un cop graduat, va iniciar el projecte RevistaMirall.com, una capçalera digital enfocada al periodisme de proximitat. Durant aquest període, s’ha format en diferents mitjans, com la revista La Torre de Barcelona, RAC1, El Punt Avui o El Periódico, i és l’autor del llibre Entrevistes amb el quart poder.

Comprar un exemplar

Contacte

jsole@accent.barcelona